ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu președinta BERD

20:10 | 28.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut, la Bruxelles, o întrevedere cu președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare Odile Renaud-Basso. Întâlnirea s-a desfășurat la scurt timp după ce săptămâna trecută, Banca a semnat un împrumut de 300 de milioane de euro în sprijinul achizițiilor de gaze naturale pentru Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Acest lucru va permite să devenim mai rezilienți la provocările energetice prin accesarea unor noi alternative de livrare a gazelor naturale din spațiul european”, a declarat oficialul moldovean. 

Totodată, în cadrul discuției, ministrul de externe Nicu Popescu a menționat importanța cooperării ulterioare pentru beneficiul cetățenilor, cu un accent sporit pe securitatea energetică și dezvoltarea proiectelor de infrastructură în Republica Moldova.

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!