ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Senatului României şi-a dat demisia

11:51 | 29.06.2022 Categorie: Externe

București, 29 iun. /MOLDPRES/. Preşedintele PNL, premierul român Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului, transimte AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

Potrivit acestuia, Alina Gorghiu va prelua interimar conducerea Camerei superioare a Parlamentului român.

"Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu", a spus Ciucă, miercuri, după şedinţa senatorilor PNL.

Parlamentul României este bicameral, fiind alcătuit din Senat și Camera Deputaților.

mediafax.ro

img22004846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!