ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Familiile cu copii, ce intenționează să traverseze frontiera, sunt îndemnate să respecte măsurile de protecție pe timp de caniculă

12:33 | 29.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Poliţia de Frontieră recomandă familiilor cu copii, ce intenționează să traverseze frontiera țării, să respecte măsurile de protecție pe timp de caniculă, transmite MOLDPRES.

Angajații instituției recomandă evitarea, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 – 18:00, hidratarea corespunzătoare a copiilor, realizarea unui ambient cât mai normal, ferit de căldura, umiditate excesivă şi curenţi de aer.

Totodată, se recomandă purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. De asemenea, reprezentanții Poliției de Frontieră atenționează părinții să nu lase copiii singuri în autoturisme.

În cazul în care la copil sau un alt membru al familiei apare respirația dificilă, tahicardia, voma, convulsii sau chiar pierderea cunoștinței, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență la numărul unic 112  pentru ajutor medical.

Meteorologii au emis pentru perioada 28 – 30 iunie Cod Galben de caniculă, valabil pe întreg teritoriul țării. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C.

Foto: Poliția de Frontieră

img22004849

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!