ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un lot de brânză a fost rechemat din vânzare

12:47 | 29.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a dispus astăzi rechemarea unui lot de brânză, care nu corespunde normelor alimentare, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSA, specialiștii au depistat grăsimi străine într-un lot de brânză proaspătă de vacă 5% a unui producător de lactate din raionul Florești, care a inițiat deja procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a produsului cu data fabricării - 27 iunie și data expirării - 1 iulie.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu ANSA privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană, precum și inducerea în eroare a consumatorului final.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.

Foto: ANSA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!