ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia crede că intrarea Suediei și Finlandei în NATO reprezintă un factor „extrem de destabilizator”

14:58 | 29.06.2022 Categorie: Externe

Moscova, 29 iun. /MOLDPRES/. Moscova este deranjată serios din cauza procesului de extindere NATO, deoarece consideră că includerea Suediei și Finlandei în alianță reprezintă un factor „extrem de destabilizator”, a declarat miercuri ministrul de Externe adjunct de la Moscova, Serghei Riabkov, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

„Poziţia noastră este cunoscută, nu se schimbă, considerăm extinderea alianţei atlantice drept un factor extrem de destabilizator la nivel internaţional”, iar Moscova are o atitudine „negativă” faţă de intrarea Suediei şi Finlandei în organizaţie, a declarat Riabkov pentru presa rusă.

Acesta a mai declarat că extinderea NATO către Suedia şi Finlanda nu contribuie la securitatea membrilor Alianţei Nord-Atlantice.

Diplomația rusă transmite că Summitul NATO de la Madrid confirmă „agresivitatea” NATO faţă de Rusia. „Summitul de la Madrid consolidează cursul unei îndiguiri agresive a Rusiei de către blocul atlantic”, a susţinut Riabkov.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat miercuri că se așteaptă la o ratificare rapidă a aderării Suediei și Finlandei la alianța militară.

Finlanda şi Suedia și-au depus împreună candidaturile pentru aderarea la NATO. Cele două ţări nordice au renunțat astfel la politica de neutralitate, în urma invaziei ruse în Ucraina de pe 24 februarie 2022.

az.sputniknews.ru

img22004852

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!