ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a solicitat compensarea creșterii ratelor achitate de beneficiarii programului „Prima Casă”

15:33 | 29.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a solicitat, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, Ministerului Economiei să facă o analiză a impactului creșterii ratelor achitate de beneficiarii programului „Prima Casă” și să elaboreze mecanisme de compensare a diferenței de plată, transmite MOLDPRES.

Premierul a declarat că, săptămâna aceasta, beneficiarii programului au primit notificări privind creșterea ratei de dobândă. „Este vorba de familiile social-vulnerabile pentru care este dificil să achite această rată majorată. De aceea, solicit Ministerelor Economiei și Finanțelor să poarte discuții cu băncile și să stabilească compensații pentru aceste categorii de persoane. Este nevoie să ne asigurăm că beneficiarii vor putea achita această diferență de plată”, a spus Gavrilița.

La rândul său, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a dat asigurări că responsabilii au inițiat discuțiile la acest subiect. „Săptămâna viitoare vor fi prezentate propuneri exacte privind suportul financiar suplimentar pentru aceste categorii de beneficiari”, a spus Gaibu.

Programul de stat „Prima Casă” a fost lansat în martie 2018. Prin intermediul acestuia, până în prezent, au fost procurate peste 8 000 de locuințe.

Foto: Guvern

img22004853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!