ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE a acordat granturi de 100 mii de euro Grupurilor de Acţiune Locală din regiunile Ungheni și Cahul

16:27 | 29.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Două Grupuri de Acţiune Locală (GAL) din regiunile Ungheni și Cahul vor beneficia de granturi în valoare totală de 100 mii de euro, oferite de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Acestea au fost selectate în cadrul celui de-al doilea concurs lansat în luna februarie curent de Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanţat de UE și implementat de PNUD şi UNICEF. Pentru finanțare au fost selectate Grupurile de Acțiune Locală „Răzeșii Pyretusului” din regiunea Ungheni și „Lunca Prutului de Jos” din regiunea Cahul.

„Au fost obținute rezultate tangibile grație acestui program, care au transformat orașele Ungheni și Cahul în regiuni mai atractive atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Prin contribuția oferită a fost modernizată infrastructura municipiilor, serviciile publice au fost îmbunătățite, a devenit mai competitiv mediul de afaceri și au fost create noi locuri de muncă. Avem încrederea că prin granturile acordate astăzi va fi dezvoltat potențialul autorităților locale, întreprinderilor și cel al societății civile”, a declarat ambasadorul UE în R. Moldova, Jānis Mažeiks.

Fiecare GAL va beneficia de fonduri nerambursabile de 50 mii de euro, venind și cu o contribuție proprie de cel puţin 20% din valoarea grantului. Ajutorul financiar va fi investit în proiecte de dezvoltare comunitară şi de creare de locuri de muncă în satele din regiunile Ungheni și Cahul. Cele două GAL-uri au în componenţa lor 27 de localităţi rurale, cu un număr total de populaţie de peste 46 mii de locuitori.

Foto: PNUD

img22004866

img22004866

img22004866

img22004866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!