ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat Regulamentul privind Programul de investiții în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale

16:37 | 29.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul privind Programul de investiții în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale. Proiectul urmează a fi implementat de Centrul Național al Cinematografiei, instituție subordonată Ministerului Culturii, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Documentul reglementează modul, condițiile și procedura de depunere a dosarelor de către beneficiari, precum și evaluarea, validarea sau respingerea dosarelor depuse. De asemenea, actul normativ indică procedura de acordare a finanțării, condițiile de utilizare a alocațiilor bugetare și raportarea acestora pentru realizarea producțiilor de film și alte opere audiovizuale pe teritoriul Republicii Moldova. Scopul programului este de a dezvolta industria cinematografică și audiovizuală, precum și de a atrage investiții străine și locale în acest domeniu.

Pentru implementarea Programului de investiții, din bugetul Ministerului Culturii pentru anul 2022 sunt prevăzute alocații bugetare în sumă de două milioane de lei.

Foto: Guvern

img22004869

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!