ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de efectuare a procedurilor de vămuire la frontiera de stat moldo–ucraineană a fost extins pentru agenții economici din regiunea transnistreană 

16:39 | 29.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Agenții economici și instituțiile publice din raioanele de est ale țării vor putea efectua în continuare procedurile de vămuire la traversarea punctele comune de trecere a frontierei de stat Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo și Novosavițkoe-Cuciurgan până la data de 31 ianuarie 2023. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, perioada a fost extinsă pentru efectuarea procedurilor de vămuire fără perceperea drepturilor de import sau export, fără aplicarea măsurilor de politică economică, cu condiția rămânerii mărfurilor pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale.

De asemenea, până la implementarea controlului comun deplin la punctul de trecere Novosavițkaia-Cuciurgan, se prelungește până la data de 31 ianuarie 2023 termenul de vămuire a produselor petroliere introduse pe teritoriul Republicii Moldova la postul vamal Bender-2.

Termenul stabilit anterior este 30 iunie 2022. Extinderea acestuia este necesară pentru identificarea unor soluții viabile de înregistrare și evidență a tuturor importatorilor din raioanele de est ale Republicii Moldova la Agenția Servicii Publice (ASP). 

Foto: Guvern

img22004870

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!