ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-președintele Igor Dodon va rămâne în arest la domiciliu

17:11 | 29.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Curții de Apel Chișinău, care a examinat recursul înaintat de fostul șef de stat privind prelungirea arestului la domiciliu cu 30 de zile, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, în urma examinării recursului, magistrații au decis respingerea acestuia, cu menținerea deciziei primei instanțe de prelungire a arestului. 

Tot astăzi, magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat recursul înaintat de procurorii anticorupție, prin care au contestat decizia primei instanțe de plasare în arest preventiv, pe un termen de 20 zile a complicelui ex-președintelui Republicii Moldova, procurorii insistând asupra unui termen de 30 zile de arest preventiv. La fel, și complicele vizat a contestat cu recurs decizia primei instanțe.

În acest caz, magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, de prelungire a arestului preventiv aplicat pe un termen de 20 zile, în privința persoanei, care are calitatea de complice în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Ex-președintele Republicii Moldova a fost reținut la mijlocul lunii mai curent, fiind suspectat de comiterea infracțiunilor: corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Foto: digi24.ro

img22004874

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!