ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instanța a dispus aplicarea sechestrului în valoare de peste 150 mln de lei în dosarul portului Giurgiulești

11:45 | 30.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Instanța de judecată a dispus aplicarea sechestrului în valoare de peste 150 milioane de lei (circa 7,5 mln de euro) pe active care formează capitalul social al companiei ce gestionează Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, cauza penală a fost inițiată în anul 2020 și vizează delapidarea averii străine de către foști factori de decizie în cadrul companiei Bemol. Dosarul vizează acțiuni ce au stat la baza preluării gestionării portului. Drept rezultat al investigațiilor, în iunie 2022, o persoană cu rol de factor de decizie a fost pusă sub învinuire de către procurori.

Sechestrul aplicat are ca scop prevenirea înstrăinării bunurilor și asigurarea reparării prejudiciului cauzat.

Acțiunile de urmărire penală pe acest caz continuă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!