ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Apărării

14:37 | 30.06.2022 Categorie: Comunicate

Armata Națională, în atenția reprezentanților societății civile

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Reprezentanți ai Ministerului Apărării și Platformei societății civile în sectorul de securitate din Moldova s-au întrunit într-o nouă ședință, organizată la Agenția pentru Știință și Memorie Militară.

Principalele subiecte pe agenda discuțiilor s-au referit la particularitățile neutralității Republicii Moldova în raport cu aspectele politicii de apărare și planificare a apărării. Totodată, au fost trecute în revistă progresele în realizarea proiectelor dezvoltate în cooperare cu Uniunea Europeană, Alianța Nord-Atlantică și partenerii bilaterali. În același context, au fost analizate ultimele decizii adoptate cu referire la Republica Moldova în cadrul Summit-ului UE de la Bruxelles și Summit-ului NATO de la Madrid.

În debutul evenimentului, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a reafirmat rolul important al societății civile într-un stat democratic, specificând contribuția semnificativă a reprezentaților ONG-urilor de profil din țară la dezvoltarea și avansarea culturii de securitate. ”Colaborarea dintre instituțiile statului și societatea civilă devine și mai importantă, pentru că avem același obiectiv pe care doar în comun putem să-l atingem. În acest sens, sperăm să beneficiem de mai multă expertiză, mai multe inițiative și proiecte care să contribuie la asigurarea rezilienței, redresarea și reformarea țării. Mizăm și în continuare pe deschidere și implicare în discuție și, în special, pe examinarea posibilităților de a contribui la procesul de avansare a reformei în sector și de consolidare a culturii de securitate în societate”, a specificat ministrul Nosatîi.

În același context, Anatolie Nosatîi a exprimat gratitudine membrilor Platformei pentru implicare, în special pentru sprijinul oferit la combaterea știrilor false, precum și reacția (feedback) la mesajele strategice ale Ministerului Apărării.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!