ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost finalizată reconstrucţia unui drum din raionul Călăraşi

15:18 | 04.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Lucrările de reabilitare a Coridorului 8.3 G85 R21 - Onișcani, cu o lungime de circa zece kilometri din raionul Călărași au fost finalizate integral, a anunţat astăzi Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD), transmite MOLDPRES.

Reabilitarea drumului ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida și Onișcani va îmbunătăți considerabil infrastructura din zonă, turismul, va atrage agenți economici, va facilita accesul cetățenilor spre centrele de sănătate, educație și comerț. „La fel, atât pietonii, cât și participanții la trafic vor beneficia de securitate și siguranță rutieră”, indică ASD.

Finanțat din sursele Băncii Mondiale, proiectul este parte a „Programului de Îmbunătățire a Drumurilor locale” cu o valoare de peste 88 milioane de lei (circa 4,4 mln de euro).

Lucrările realizate sunt supuse perioadei de remediere a defectelor, astfel orice defecțiuni depistate în termen de un an vor fi remediate din contul antreprenorului.

Foto: ASD

 

img22004974

img22004974

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!