ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În această săptămână, ședința Cabinetului de miniștri se va desfășura la Bălți 

09:27 | 05.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Ședința din 6 iulie curent a Guvernului Republicii Moldova se va desfășura în municipiul Bălți. Pe agenda Cabinetului de miniștri se regăsesc mai multe decizii importante, inclusiv pentru locuitorii regiunii de nord a țării, informează MOLDPRES. 

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, în cadrul ședinței urmează a fi aprobat avizul Guvernului la proiectul Legii privind statutul municipiului Bălți, care va avea un impact direct asupra dezvoltării regiunii în ansamblu, dar și o hotărâre privind acordarea statutului de obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova bunurilor întreprinderii „Barza Albă”. De asemenea, membrii Cabinetului de miniștri vor decide asupra transmiterii unui șir de clădiri din orașul Bălți în gestiunea autorităților publice, pentru ca acestea să fie incluse în circuitul economic local. 

De asemenea, Cabinetul de miniștri va examina mai multe proiecte de legi și hotărâri ce țin de dezvoltarea pieței de capital, creșterea normei de alimentare gratuită a elevilor din sistemul de învățământ profesional tehnic secundar, comanda de stat de pregătire a cadrelor de specialitate pe meserii, specialități în instituțiile de învățământ profesional tehnic pentru anul de studii 2022-2023, precum și reorganizarea unor autorități publice.

După ședința Executivului, prim-ministrul Natalia Gavrilița va merge la spitalul din Bălți, unde va fi deschisă o nouă secție perinatologică. Ulterior, premierul va vizita Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT”.

Foto: calm.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!