ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski declară că Ucraina trebuie să devină cea mai liberă, mai modernă și mai sigură țară din Europa

09:57 | 05.07.2022 Categorie: Externe

Kiev, 5 iul. /MOLDPRES/. Într-o nouă intervenție video difuzată în noaptea de luni spre marți (4-5 iulie), președintele Zelenski a declarat că Ucraina trebuie să devină cea mai liberă, mai modernă şi mai sigură ţară din Europa și a îndemnat la reconstrucţia ţării sale, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Șeful statului ucrainean consideră că nu trebuie să se aştepte sfârşitul campaniei militare ruse pentru a începe reconstrucţia infrastructurii distruse a Ucrainei.

Pornind de la faptul că zeci de mii de locuinţe au fost distruse în zonele ce s-au aflat sub ocupaţia forţelor ruse, dar care au fost recucerite treptat de trupele ucrainene, Zelenski a spus că este necesar ca pregătirile pentru perioada de iarnă să înceapă acum, nu în ultimul rând pentru a putea asigura surse de energie fiabile.

O bună parte din economia Ucrainei a fost oprită din cauza luptelor, a amintit Zelenski, adăugând că reconstrucţia Ucrainei ar trebui să presupună mai mult decât pur şi simplu reclădirea zidurilor.

Zelenski a abordat doar în treacăt recentele succese ale forţelor armate ruse în regiunea Donbas. Trupele ucrainene au fost nevoite să se retragă duminică din oraşul Lisiciansk, în timp ce armata rusă şi-a pecetluit controlul asupra regiunii Lugansk, unde de săptămâni de zile au loc lupte intense.

Armata ucraineană provoacă în fiecare zi pierderi trupelor ruse, a subliniat Zelenski, adăugând: "Trebuie să le zdrobim". Chiar dacă acest lucru va necesita timp şi un "efort supraomenesc", nu există alternativă la aceasta dacă vrem să fim siguri că Ucraina are un viitor, a subliniat Zelenski.

Foto: cnews.fr

img22004987

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!