ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alerte cu bombă au fost înregistrate la mai multe instituții ale statului

15:10 | 05.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Alerte cu bombă au fost înregistrate în după-amiaza zilei de astăzi la mai multe instituții ale statului, centre comerciale, spitale și la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații instituțiilor și persoanele aflate în interiorul acestora au fost evacuate, iar specialiștii de la Bombteh cercetează zonele, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, este vorba de Parlament, Guvern, instituții judecătorești, centre comerciale, spitale și Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul privind amplasarea obiectelor explozibile a fost făcut prin intermediul poștei electronice. La fața locului au fost orientate serviciile specializate pentru a stabili toate circumstanțele.

În cazul Aeroportului Internațional Chișinău, aceasta este a treia amenințare în mai puțin de 48 de ore. Serviciul de presă al Aeroportului a anunțat că tot personalul, dar și călătorii au fost evacuați de urgență. În aceste circumstanțe, procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar oprită, astfel unele curse vor fi efectuate cu întârzieri.

Conform legislației, pentru „Comunicare mincinoasă cu bună știință despre un presupus act de terorism", persoana care efectuează înștiințarea riscă amendă de la 27 500 de lei (circa 1375 de euro) până la 42 500 de lei sau detenție de până la doi ani.

Foto simbol

img22004999

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!