ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația de securitate din regiune a fost discutată de Maia Sandu și ministrul elen al Afacerilor Externe

19:36 | 05.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Evoluțiile de securitate din regiune și din Republica Moldova au fost discutate azi, cu prilejul Mesei rotunde pe probleme economice de la Atena, de către președintele Maia Sandu și ministrul elen al Afacerilor Externe, Nikos Dendias, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a reconfirmat angajamentul țării noastre de a oferi asistență umanitară Ucrainei și a menționat că, pentru autorități, prioritară este asigurarea securității cetățenilor.

Oficialii au discutat și despre acțiunile întreprinse de Moldova pentru a avansa pe calea europeană, după obținerea statutului de țară candidată la UE. Președintele Maia Sandu a reconfirmat determinarea guvernării de a realiza reformele pe care pornite și de a apropia țara de standardele europene de trai. În acest context, șefa statului a mulțumit diplomației elene pentru că a sprijinit agenda europeană a țării noastre.

Foto: presedintie.md

img22005007

img22005007

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!