ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a premiat cu diplome elevii cu 10 pe linie la examenul de bacalaureat

22:44 | 05.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. 49 de elevi din întreaga țară, care au luat 10 pe linie la examenul național de bacalaureat, au fost premiați cu diplome de prim-ministrul Natalia Gavrilița și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, în cadrul unui eveniment, la Guvern, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul discursului său, șefa Cabinetului de miniștri a felicitat tinerii absolvenți pentru realizările obținute și i-a îndemnat să își continue studiile și cariera în structurile guvernamentale din Republica Moldova:

„Am onoarea să mă aflu în fața celor mai luminate minți cu o realizare majoră, care vă plasează pe o traiectorie academică plină de oportunități. Vă îndemn să evaluați cu toată seriozitatea posibilitatea continuării studiilor la noi în țară, avem multe specialități la care se predă bine, cu aplicarea celor mai noi tehnologii, cu oportunități de creștere profesională deja la etapa studiilor. Guvernul vă așteaptă cu mâinile deschise, avem programe de internship, avem poziții vacante, avem oportunități de colaborare  - avem nevoie de voi”, a declarat premierul Natalia Gavrilița în cadrul evenimentului.

De asemenea, șefa Cabinetului de miniștri a mulțumit părinților și corpului didactic, pentru efortul depus în educarea celor mai buni liceeni din țară și a menționat că Executivul își va continua reformele inițiate pentru fortificarea sistemului de învățământ la toate nivelele.

”Atât statul, cât și partenerii de dezvoltare au investit enorm în universitățile din Moldova, iar în următorii ani ne-am asumat investiții și mai mari în universități„ a mai spus prim-ministrul.

Elevii premiați astăzi sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ din Chișinău, Bălți, Orhei, Strășeni, Hâncești, Soroca, Căușeni, Drochia, Tiraspol, Cărpineni.

Foto: Guvern

img22005009

img22005009

img22005009

img22005009

img22005009

img22005009

img22005009

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!