ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asigurarea auto obligatorie va putea fi procurată online

11:50 | 06.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Asigurarea auto obligatorie (RCA) va putea fi procurată online. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat raportul pentru proiectul ce prevede modificarea legislativă, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, modificările au drept obiectiv digitalizarea procesului de emitere a RCA. Implementarea inovațiilor digitale în asigurări va duce la dezvoltarea canalelor on-line de distribuție a serviciilor de asigurare și la reducerea costurilor administrative de contractare a polițelor de asigurare obligatorie RCA.

Proiectul de lege mai prevede eliminarea obligativității de a purta fizic certificatul de înmatriculare, dar și anularea amenzii pentru nedeținerea acestuia.

Documentul va fi înaintat pentru aprobare Parlamentului.

Foto simbol

img22005022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!