ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Străşeni va fi eficientizat energetic cu susţinerea UE

12:15 | 06.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Liceul Teoretic „Ion Vatamanu" din oraşul Strășeni va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect regional implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru cu susținerea financiară a Uniunii Europene. O echipă de specialiști în domeniul construcțiilor a evaluat astăzi lucrările şi a constatat că acestea sunt executate conform graficului, transmite MOLDPRES.

„Ca urmare a inspectării șantierului, s-a constatat că activitățile planificate se apropie de finalizare, iar în scurt timp antreprenorul va pregăti obiectivul pentru inițierea procedurii de recepție la terminarea lucrărilor”, a precizat ADR Centru.

În cadrul proiectului au fost executate: renovarea acoperișului cu montarea ulterioară a sistemului fotovoltaic capacitate de 10 kw; izolarea pereților exteriori ai clădirii liceului cât și a planșeelor; reabilitarea sistemului de încălzire și ventilare; asigurarea cu apă caldă menajeră; renovarea blocurilor sanitare interioare; modernizarea cantinei instituției; lucrări de sistematizare și amenajarea curții liceului; iluminarea exterioară (LED) ș.a.

Valoarea totală a investițiilor în cadrul acestui proiect se ridică la suma de 1,3 milioane de euro, dintre care 1,2 milioane de euro acordați de UE și 102 000 de euro - contribuție locală. De noile condiții vor beneficia peste 650 de elevi, profesori și angajați auxiliari ai liceului, conform sursei citate.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului „Ion Vatamanu" din municipiul Strășeni" este finanțat de Uniunea Europeană. Acesta este implementat în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei,  în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Guvernul german.

Foto: ADR Centru

img22005023

img22005023

img22005023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!