ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Edilul de Bălţi a apreciat deschiderea actualului Guvern faţă de municipiu

13:06 | 06.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Sunteţi primul Guvern care s-a întors cu faţa la municipiul Bălţi şi vă pătrundeţi de problemele localităţii. Declaraţia a fost făcută astăzi de edilul bălţean Nicolai Grigorişin, în cadrul şedinţei Executivului care s-a desfăşurat la Bălți, transmite MOLDPRES.

„După starea ţării se judecă şi după cel de-al doilea oraş ca mărime şi dezvoltare din stat. În 30 de ani, nicio guvernare nu a avut nevoie de Bălţi şi bălţeni. Suntem un oraş multinaţional, cu diverse probleme, care necesită asistenţa autorităţilor centrale”, a declarat Grigorişin.
 
La rândul său, prim-ministrul Natalia Gavriliţa a afirmat că asemenea practici vor fi extinse. „Vom fi mai prezenţi în localităţile ţării. O şedinţă planificăm în municipiul Comrat, precum şi în alte centre raionale. O prioritate a actualului Executiv este să fie cât mai aproape de oameni”, a declarat şefa Cabinetului de miniştri.

Ședința din 6 iulie curent a Guvernului Republicii Moldova a fost organizată în municipiul Bălți. Pe agenda Cabinetului de miniștri se regăsesc mai multe decizii importante, inclusiv pentru locuitorii regiunii de nord a țării.

În cadrul ședinței urmează a fi aprobat avizul Guvernului la proiectul Legii privind statutul municipiului Bălți, care va avea un impact direct asupra dezvoltării regiunii în ansamblu, dar și o hotărâre privind acordarea statutului de obiectiv al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova bunurilor întreprinderii „Barza Albă”. De asemenea, membrii Cabinetului de miniștri vor decide asupra transmiterii unui șir de clădiri din orașul Bălți în gestiunea autorităților publice, pentru ca acestea să fie incluse în circuitul economic local. 

img22005025

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!