ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a creat Consiliul coordonator pentru asigurarea securității informaționale

14:04 | 06.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi creat Consiliul coordonator pentru asigurarea securității informaționale. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Executivului, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Inițiativa face parte din Strategia securității informaționale a Republicii Moldova pentru anii 2019-2024 și are drept scop asigurarea unui nivel înalt de securitate informațională și cibernetică.

Consiliul coordonator va fi un organ colectiv, cu atribuții consultative și operaționale, fără personalitate juridică. Entitatea va estima nivelul pericolului asupra securității informaționale la nivel național și va propune acțiuni pentru rezolvarea incidentelor semnalate. 

Activitatea consiliului va fi concentrată pe patru segmente:

-         cibernetic, cu rol de identificare și examinare a incidentelor de securitate;

-         operațional, cu rol de identificare a știrilor din spațiul informațional, care ar putea afecta securitatea informațională a țării;

-         mediatic, cu rol de evaluare a factorilor care ar putea prejudicia integritatea instituțională a mediilor de informare de pe platformele virtuale;

-        civic-privat, cu unele atribuții, între care prezentarea cazurilor de încălcare a drepturilor omului privind accesul liber la resursele informaționale etc. 

Membrii Consiliului coordonator pentru asigurarea securității informaționale vor fi reprezentanții persoanelor juridice de drept public și privat, care se vor întruni în ședințe ordinare și extraordinare. 

Foto: Guvern

img22005035

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!