ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va ajusta salariile şi pensiile la situaţia economică existentă, potrivit premierului Natalia Gavriliţa

14:40 | 06.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova este în proces de analizare a pieţei, creşterii preţurilor şi corespunderii acestora la pensii şi salarii, or, aceste plăţi vor fi ajustate la tendinţele economice existente. Declaraţia a fost făcută de Prim-ministrul Natalia Gavriliţa, la conferinţa de presă, organizată după şedinţa de astăzi a Executivului, ce a avut loc la Bălţi, transmite MOLDPRES.

„Guvernul monitorizează starea de lucruri creată în mai multe domenii şi va avea grijă ca cetăţenii ţării, în special cei din categoriile cele mai defavorizate, să fie ajutaţi”, a spus Natalia Gavriliţa.

Potrivit premierului, în prezent sunt elaborate mai multe pachete de susţinere – pentru familii, pentru pensionari, pentru bugetari, pentru reducerea vulnerabilităţii energetice etc. „Vom avea programe de sprijin pentru toate segmentele sociale, care vor fi puse în aplicare, cu siguranţă, din toamnă. Depinde şi de orarul sesiunilor parlamentare, însă din octombrie este sigur că vom avea planuri concrete pentru cetăţeni”, a estimat şefa Cabinetului de miniştri.

Oficialul a precizat că toate proiectele Guvernului în acest sens vor fi prezentate în viitorul apropiat de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marcel Spatari.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!