ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul se va convoca joi în ședință plenară

18:10 | 06.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Biroul permanent a aprobat, în ședința de astăzi, ordinea de zi pentru următoarele ședințe plenare ale Parlamentului din perioada 7-14 iulie, relatează MOLDPRES.

Membrii Legislativului urmează să examineze acordurile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova privind acordarea asistenței macrofinanciare pentru țara noastră în valoare de 150 de milioane de euro. Pe ordinea de zi a mai fost inclusă ratificarea Contractului de credit dintre Agenția Franceză pentru Dezvoltare și țara noastră, în sumă de 15 milioane de euro, dar și ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea realizării proiectului ”Securitatea furnizării gazelor naturale”.  

De asemenea, vor fi propuse spre adoptare proiectul de lege privind dreptul de autor și drepturile conexe și inițiativa legislativă care prevede facilitarea confiscării extinse a averilor acumulate prin acte de corupție. Tot în lectură finală va fi examinată modificarea Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice.

În ședința plenară vor fi examinate proiectul de hotărâre privind demisia deputatului Dorel Iurcu, dar și inițiative legislative ce vizează modificarea mai multor acte normative. De asemenea, Comisia Electorală Centrală va prezenta Raportul pentru anul 2021 despre finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

Foto: Parlament

img22005043

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!