ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Andrei Spînu a evaluat proiectele regionale realizate de ADR Nord

08:41 | 07.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a întreprins ieri o vizită de lucru la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, după şedinţa Guvernului desfăşurată la Bălţi. Oficialul s-a interesat de situația curentă a implementării proiectelor de dezvoltare regională în nordul țării, precum și despre alte activități ale instituției, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Andrei Spînu, „Regiunea de Dezvoltare Nord ne dă o perspectivă frumoasă și de mobilitate prin aeroportul Mărculești”. „Dorim să facem investiții în acest punct de infrastructură pentru a permite localnicilor, precum și oamenilor din regiune să beneficieze de mai multă fluiditate. Lucrăm la minister la Planul de modernizare/dezvoltare a Aeroportului Internațional Mărculești și analizăm posibilitatea utilizării acestui punct aeroportuar regional, cu statut internațional, orientat spre piața aeriană low-cost”, a estimat vicepremierul.

De asemenea, oficialul a informat că, în curând, va fi anunțată lista satelor care au trecut concursul în cadrul Programului de dezvoltare locală „Satul European”.

În perioada 2022-2024, în Regiunea de Dezvoltare Nord sunt implementate 13 proiecte cu o valoare totală de cca 284,6 milioane lei (aproximativ 14,2 mln de euro), din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Majoritatea banilor sunt investiți în sistemele de aprovizionare cu apă, construcția stațiilor de tratare a apei și extinderea sistemelor de canalizare, reabilitarea și modernizarea parcurilor, muzeelor, monumentelor istorice.

Vizita viceprim-ministrului Andrei Spînu la ADR Nord a avut loc după ședința Guvernului Republicii Moldova din 6 iulie, desfășurată la Bălți. Cabinetul de miniștri a adoptat ieri mai multe decizii importante, inclusiv pentru locuitorii din nordul țării.

Foto: ADR Nord

img22005055

img22005055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!