ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În prima jumătate a anului, s-au înregistrat 16 accidente cu implicarea trotinetelor electrice

12:40 | 07.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. În prima jumătate a anului, oamenii legii au înregistrat 16 accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice, relatează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, în această perioadă, au avut loc 22 de incidente, în urma cărora 21 de persoane au suferit diverse traumatisme, iar o persoană și-a pierdut viața.

Oamenii legii recomandă conducătorilor de trotinete electrice să poarte echipament de protecție și vestă cu elemente reflectorizante, să fie atenți la pietoni, în special la copii și persoanele în etate. Totodată, polițiștii îndeamnă conducătorii să circule cu viteză redusă și să evite deplasarea printre mașini.

La fel, oamenii legii recomandă persoanelor să nu urce câte doi pe aceeași trotinetă, la traversarea străzii să coboare de pe trotinetă și să traverseze doar la trecerea de pietoni, conducând trotineta de ghidon.

Foto simbol

img22005067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!