ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va avea loc Caravana filmelor pentru drepturile omului

15:20 | 08.07.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Consiliul Europei la Chișinău, în parteneriat cu Telefilm-Chișinău organizează în săptămâna 11-17 iulie Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului, informează MOLDPRES.

Astfel, potrivit directorului ”Telefilm-Chișinău”, Mircea Surdu, pe parcursul unei săptămâni vor fi proiectate 6 pelicule documentare de lung și scurt metraj pe subiecte sociale și drepturile omului în 5 locații diferite, acoperind nordul, sudul și centrul țării. Pe 11 iulie, la Crăsnășeni, Telenești, tabăra de vară „Crăsnășeni” vor fi proiectate 3 filme de scurt metraj: „DisarmoNica”, „Ograda casei mele” și „Cerul fără stele”, iar pe 12 iulie, la Fălești, lungmetrajul “Eva noastră”. Pe 14 iulie caravana va ajunge la Penitenciarul de la Rusca, cu lungmetrajul „Vocea Lilianei”, și pe 15 iulie la Cahul, Sanatoriul ”Nufărul alb” va fi proiectat filmul „Teatrul mare din Soroca”. Caravana se va încheia pe 17 iulie, în satul Sărățica Nouă, raionul Leova (localitatea de baștină a eroinei principale), cu lungmetrajul „Vocea Lilianei”.

Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului are loc în contextul Săptămânii Consiliului Europei în Republica Moldova, când țara noastră marchează cea de-a 27-a aniversare a aderării sale la CoE.

Consiliul Europei este cea mai mare organizație din Europa privind drepturile omului. Acesta cuprinde 46 de țări membre, inclusiv toate statele Uniunii Europene. De la aderarea Republicii Moldova la CoE la 13 iulie 1995, Organizația a susținut Moldova în îndeplinirea obligațiilor sale statutare și a angajamentelor specifice pentru consolidarea democrației, a drepturilor omului și a statului de drept.

Proiectul Consiliului Europei la Chișinău „Susținerea pluralismului media și a libertății de exprimare în Republica Moldova” a sprijinit Telefilm-Chișinău și zeci de cineaști debutanți la realizarea documentarelor de lung și scurt metraj, care abordează un șir de subiecte sociale relevante pentru țara noastră. 

img22005099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!