ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O delegație de parlamentari din Lituania va sosi în vizită la Chișinău

09:38 | 09.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. O delegație a Comitetului pentru afaceri externe al Seimasului Republicii Lituania se va afla, în perioada 10-12 iulie, într-o vizită în Republica Moldova, la invitația președintelui Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, informează MOLDPRES.

Oficialii lituanieni vor avea întrevederi cu șeful Legislativului, Igor Grosu, cu președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și cu președintele Grupului de prietenie cu Republica Lituania, Ion Babici. Programul vizitei mai include o discuție cu șeful statului, Maia Sandu, cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și ai Delegației Uniunii Europene la Chișinău.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate subiecte referitoare la statutul de țară candidată al Republicii Moldova, asistența și suportul pe care îl poate acorda Lituania țării noastre în procesul de integrare europeană.

În acest an se împlinesc 30 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-lituaniene.

Foto: Parlament

img22005110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!