ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul val de infectări cu coronavirus conține tulpina variantei Omicron, au anunțat autoritățile

11:15 | 11.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Noul val de infectări cu coronavirus conține tulpina variantei Omicron, care este foarte contagioasă, în special în rândul copiilor. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială din capitală, Boris Gîlca, în ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Gîlca, numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere, iar ponderea acestora se încadrează în Cod galben de coronavirus. „În prezent există peste 90 de copii suspectați sau confirmați cu COVID-19. La Spitalul de boli contagioase pentru copii sunt activate două secții. Totodată, 21 de gravide au fost confirmate cu coronavirus. Conform probelor, este vorba de varianta Omicron, care este foarte contagioasă, dar nu provoacă forme grave. Autoritățile municipale sunt pregătite pentru a interveni, la necesitate vom activa secții suplimentare la Spitalul municipal „Valentin Ignatenco”. În prezent, dispunem de teste suficiente și de toate medicamentele necesare”, a spus sursa citată.

Totodată, autoritățile municipale au recomandat populației ce călătorește peste hotare să țină cont de măsurile de protecție și să se vaccineze.

De asemenea, săptămâna trecută, au fost înregistrate peste 2800 de adresări în instituțiile medicale din capitală, în urma cărora circa 1900 de pacienți au fost internați.

Foto simbol

img22005127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!