ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 50 de șoferi în stare de ebrietate au fost stopați de agenții de patrulare

13:22 | 11.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Circa 50 de șoferi în stare de ebrietate au fost stopați de către agenții de patrulare în zilele de odihnă, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție (IGP), 27 dintre aceștia se aflau în stare de ebrietate avansată. Astfel, 18 șoferi s-au ales cu dosare contravenționale, iar doi au refuzat să efectueze testarea alcoolscopică.

Totodată, alți peste 2000 de conducători auto au încălcat prevederile Regulamentului circulației rutiere. Dintre aceștia, 987 de șoferi au depășit limita de viteză, iar 348 de conducători auto au fost sancționați pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră.

De asemenea, 300 de șoferi nu aveau cuplată centura de siguranță, 123 nu au acordat prioritate pietonilor, iar 76 de persoane au traversat strada neregulamentar.

În această perioadă, inspectorii de patrulare au intervenit în 120 de cazuri, apeluri parvenite la numărul unic 112.

Foto: IGP

img22005132

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!