ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Mediului va monitoriza rezervele de lemn de foc din fondul forestier naţional

18:04 | 11.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului a solicitat astăzi sprijinul administrației publice locale în evaluarea și prezentarea volumului de masă lemnoasă (lemn de foc), pentru fiecare localitate din țară. „Majoritatea populației din mediul rural trebuie să fie asigurată cu lemne de foc în mod echitabil în perioada rece a anului, fără a dăuna fondului forestier național”, a atenţionat instituţia, transmite MOLDPRES.

Demersul a fost inițiat la solicitarea premierului Natalia Gavrilița, pentru a face o analiză complexă și a elabora un program de măsuri care să asigure necesarul și accesului la lemn de foc pentru populația din mediul rural. Informația solicitată urmează a fi prezentată, până la data de 31 iulie, în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected].

Ministerul Mediului mizează pe suportul primăriilor și al reprezentanților Oficiilor Teritoriale ale Cancelariei de Stat pentru a evalua și prezenta volumul de masă lemnoasă. Asta pentru ca Ministerul Mediului în comun cu Agenția „Moldsilva”, din timp să întreprindă măsuri de asigurare a necesarului cu masă lemnoasă pe timp de iarnă pentru toată populația care utilizează această sursă alternativă de încălzire.

Totodată, Ministerul Mediului recomandă primăriilor să informeze localnicii despre posibilitatea adresării cererii pentru volumul de lemn de foc necesar. „Ulterior, lemnul de foc va fi comercializat de întreprinderile silvice teritoriale ale Agenției „Moldsilva”, în baza listelor solicitanților de masă lemnoasă întocmite de primării (familii defavorizate, familii care nu dispun de alte surse de încălzire, decât lemnul de foc, clădirile cu destinație publică, alte categorii de persoane și instituții etc.)”, rezumă Ministerul Mediului. 

Foto simbol

img22005139

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!