ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A demarat concursul proiectelor de inovare pentru anul 2023

10:37 | 12.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD), autoritate publică centrală administrativă din subordinea Guvernului, a anunțat despre organizarea concursului proiectelor de inovare, în vederea finanțării parțiale din bugetul de stat în anul 2023. Termenul-limită de depunere a propunerilor de proiecte (atât varianta electronică, cât și cea pe hârtie) este 30 iulie, transmite MOLDPRES.

Cuantumul maxim pentru un proiect de inovare nu va depăși valoarea de 800 de mii de lei (cca 40 de mii de euro) din bugetul de stat. Finanțarea de la bugetul de stat solicitată nu va fi mai mare de 50% din valoarea totală a proiectului.

În perioada de realizare a proiectului cofinanțarea pentru fiecare etapă va fi realizată din alte surse decât cele bugetare înainte de efectuarea tranșei din bugetul de stat. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, conform ANCD.

“Proiectul de inovare va include activități ce au ca scop aplicarea rezultatelor obținute de pe urma cercetării şi/sau experienței practice, care sunt orientate spre utilizarea în activitatea practică şi/sau comercializarea pe piață a materialelor, produselor sau dispozitivelor, procedeelor, sistemelor şi serviciilor noi sau ameliorate substanțial”, indică Agenţia pentru Cercetare și Dezvoltare.

Foto simbol

img22005152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!