ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alerte cu bombă au fost înregistrate în capitală și la Comrat

10:49 | 12.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Alerte cu bombă au fost înregistrate în dimineața zilei de astăzi la o bancă comercială din capitală, la Curtea de Apel și un liceu din municipiul Comrat. Angajații instituțiilor și persoanele aflate în interiorul acestora au fost evacuate, iar specialiștii de la Bombteh au cercetat zonele, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Secției comunicare și protocol a Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetco, a menționat că oamenii legii au fost anunțați despre alertele cu bombă prin intermediul unui mesaj transmis prin poșta electronică.

„În seara zilei de ieri a fost anunțată o alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău, iar în această dimineață la o bancă comercială din capitală, la Curtea de Apel și un liceu din municipiul Comrat. În urma verificărilor, nu au fost depistate obiecte explozibile”, a spus Diana Fetco.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat un proces penal. Conform legislației, persoana care se face vinovată de comunicarea mincinoasă cu bună știință despre pregătirea unor explozii, este pasibilă de răspundere penală și riscă amendă de până la 42 500 de lei (circa 2125 euro), 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la doi ani.

Foto simbol

img22005154

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!