ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un minor s-a înecat într-un bazin acvatic din Ialoveni

13:17 | 12.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Un minor de 17 ani s-a înecat aseară într-un bazin acvatic din orașul Ialoveni. Salvatorii au intervenit pentru a recupera corpul acestuia, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), băiatul ar fi intrat în apă să se scalde și nu a mai ieșit. Pentru efectuarea căutărilor subacvatice au intervenit două echipe de salvatori, care au recuperat cadavrul minorului.

În context, salvatorii îndeamnă populația să nu opteze pentru scăldatul în locuri neautorizate sau în iazuri și lacuri care nu dispun de stații de salvare. Totodată, pentru prevenirea înecurilor este indicată supravegherea strictă a minorilor în preajma bazinelor acvatice și a spațiilor de agrement.

Conform IGSU, de la începutul anului curent, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 34 de persoane, printre care cinci minori.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!