ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Relațiile chino-moldave se vor dezvolta din ce în ce mai bine, potrivit ambasadorului Yan Wenbin

14:15 | 12.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. În 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și Republica Moldova, ţările noastre au menținut o dezvoltare sănătoasă și stabilă. Declaraţia a fost făcută într-un interviu acordat în exclusivitate Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze la Chișinău, Yan Wenbin.

"Cel mai important este faptul că cele două state și-au consolidat încrederea politică și urmează în permanență principii de respect reciproc, egalitate, beneficii mutuale și neamestecul în treburile interne ale celuilalt. China are problema Taiwanului, iar Moldova pe cea a „Transnistriei”. Ambele țări se confruntă cu sarcina înfăptuirii reunificării naționale; dintotdeauna cele două țări se respectă și își susțin reciproc eforturile în protejarea suveranității naționale și integrității teritoriale”, a estimat Yan Wenbin.

Potrivit ambasadorului Chinei la Chişinău, în același timp, când una dintre părți se confruntă cu alte preocupări majore, cealaltă încearcă din răsputeri să acorde sprijin și ajutor, fără a-și aduce vreodată prejudicii una alteia. “Având această premisă și bază, relațiile chino-moldave se vor dezvolta cu siguranță din ce în ce mai bine”, a relevat sursa citată.

“Diplomația este precum politica, scopul fiind acela de a-ți face cât mai mulți prieteni. Un proverb chinezesc spune: „Un prieten în plus înseamnă o cale în plus”. China nu are niciun interes geopolitic sau de altă natură în Moldova și vrea doar să dezvolte prietenia și cooperarea, acesta fiind și unicul scop al activității mele în Moldova”, a rezumat  Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în R. Moldova, Yan Wenbin.

Foto: Ambasada Republicii Populare Chineze în R. Moldova

img22005167

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!