ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul va găzdui sesiunea Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Poloniei

15:11 | 12.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noul ambasador al Republicii Polone în R. Moldova, Tomasz Kobzdej, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Discuțiile s-au referit la situația regională de securitate, războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei și gestionarea crizei refugiaților. Șeful Legislativului a adresat mulțumiri autorităților poloneze pentru asistența umanitară acordată țării noastre în contextul fluxului de refugiați din Ucraina. De asemenea, Președintele Parlamentului și-a exprimat interesul pentru consolidarea relațiilor bilaterale și valorificarea potențialului existent, în special pe domenii precum energie, agricultură, infrastructură.

Un subiect aparte abordat în cursul întrevederii a fost agenda parlamentară dintre cele două țări. Parlamentul Republicii Moldova urmează să găzduiască cea de-a VIII-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone.

”I-am urat bun venit în Republica Moldova diplomatului polonez și succes în îndeplinirea mandatului. L-am asigurat de întregul sprijin al autorităților noastre. Polonia este un prieten de nădejde al Republicii Moldova și acest lucru a fost simțit și mai tare în ultimii ani prin proiectele de modernizare a țării noastre, prin suportul politic în cadrul instituțiilor europene și susținerea parcursului nostru european”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!