ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu vicepreședintele BERD despre proiectele comune de viitor

19:14 | 12.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Cooperarea curentă și de viitor dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a fost discutată astăzi în cadrul întrevederii dintre Președintele Maia Sandu și Alain Pilloux, vicepreședintele BERD, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, printre prioritățile menționate se numără eficiența energetică, inclusiv izolarea termică a clădirilor publice, diversificarea surselor de energie și dezvoltarea sectorului energiei regenerabile. La fel, BERD va ajuta întreprinderile mici și mijlocii din Moldova să acceseze finanțare.

La rândul său, țara noastră este interesată, în continuare, de atragerea investițiilor, prin care să fie create locuri de muncă în sate și orașe, și de dezvoltarea infrastructurii regionale.

Reprezentantul BERD s-a arătat deschis pentru a contribui la dezvoltarea infrastructurii strategice din țara noastră, dar și la lansarea unor programe de consolidare a capacităților instituțiilor publice din Moldova.

Foto: Președinție

img22005180

img22005180

img22005180

img22005180

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!