ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii angajați ai APL-urilor din capitală vor beneficia de compensații pentru închirierea spațiului locativ

08:06 | 13.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Tinerii specialiști angajați în autoritățile publice locale (APL) din mun. Chișinău vor beneficia și în anul curent de compensații bănești pentru închirierea spațiului locativ. O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul Municipal, transmite MOLDPRES.

Totodată, primăria capitalei va majora indemnizația de la 1000 până la 2000 de lei (circa 100 de euro). Aceasta va fi oferită tuturor celor care activează de cel mult trei ani în entitățile din cadrul APL Chișinău. Astfel, primii trei ani de activitate este perioada de statut ca tânăr specialist, ca și perioadă de adaptare și instruire.

Plata va fi stopată la încetarea raporturilor de muncă, la împlinirea a trei ani de activitate a salariatului sau la prezentarea actelor care confirmă înregistrarea dreptului de proprietate asupra unei locuințe în municipiul Chișinău.

Potrivit primăriei capitalei, în prezent beneficiază de compensație 336 de tineri specialiști.

Foto simbol

img22005182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!