ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Căușeni va fi construit un Agri-Hub

12:32 | 13.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Un grant în valoare de 660 mii de euro va fi oferit de Uniunea Europeană pentru construcția unui Agri-Hub în raionul Căușeni, în cadrul unui proiect pilot. Complexul agroindustrial va fi dotat cu infrastructură modernă, instalații de curățare, linie de ambalare, echipamente de răcire și de prelucrare a fructelor și legumelor, transmite MOLDPRES.

„Construcția acestui Agri-Hub va permite micilor producători agricoli să-și vândă marfa la justa valoare. Demararea unui asemenea proiect reprezintă succesul și implicarea pragmatică a primăriei. Totodată, este un exemplu ce poate fi urmat și de alte autorități publice locale din țară, în vederea susținerii sectorului agricol”, a declarat ieri, la evenimentul de lansare de la Căușeni, noul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Proiectul constituie un sprijin considerabil pentru creșterea economică a raionului Căușeni și crearea locurilor de muncă la nivel local și regional prin implementarea abordărilor inovatoare și eficiente în agricultură în beneficiul întreprinderilor mici și mijlocii. De asemenea, prin intermediul proiectului vor fi oferite noi oportunități pentru producătorii din regiune de a accesa piețe mai mari și de a extinde volumul și diversitatea producției.

Proiectul face parte din Facilitatea „Primarii pentru Creștere Economică” (2021–2024), faza II, finanțată de Uniunea Europeană pentru a susține primarii și orașele din țările Parteneriatului Estic, inclusiv Republica Moldova.

Foto: MAIA

img22005190

img22005190

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!