ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura Generală și Parchetul European vor face schimb de informații strategice

13:26 | 13.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a Republicii Moldova și Parchetul European vor coopera la nivel înalt și vor face schimb de informații strategice. Măsurile sunt incluse într-un acord semnat astăzi de Procurorul General interimar, Dumitru Robu şi Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Documentul a fost semnat în cadrul unei întrevederi bilaterale și prevede cooperarea în vederea protejării intereselor financiare ale UE și R. Moldova. Principalele domenii reglementate sunt: transmiterea probelor sau obținerea extrădării persoanelor căutate, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, prin aplicarea sechestrelor sau prin emiterea ordinului de îngheţare, precum și constituirea echipelor comune de anchetă.

În cursul întrevederii, oficialii au vorbit despre evoluțiile înregistrate în procesul de investigare a cazurilor de corupție și perspectivele de colaborare între cele două instituții prin realizarea schimbului de informații și experiență, dar și cooperarea operațională la investigarea cazurilor.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu a menționat că „investigarea dosarelor de corupție, a celor de delapidare a patrimoniului statului și urmărirea bunurilor infracționale reprezintă o prioritate pentru Procuratura Republicii Moldova”.

La rândul său, Laura Codruța Kövesi a subliniat că „Parchetul European, în limitele competenței, va sprijini activitatea Procuraturii Republicii Moldova”

De asemenea, părțile au convenit că Parchetul European va sprijini Procuratura Generală în investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor financiare și de corupție.

Foto: Procuratura Generală

img22005197

img22005197

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!