ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariul minim va fi unificat în toate instituțiile din țară, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare

16:01 | 13.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege care prevede unificarea salariului minim în toate instituțiile din țară. Așadar, dacă în prezent regulile de stabilire a salariului în sectorul bugetar și cel real sunt diferite, modificările propuse vor asigura un cuantum minim garantat al salariului echivalent în orice instituție publică, companie privată, sau entitate aflată la autogestiune. Ajustările vor intra în vigoare de la 1 septembrie 2022, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

La fel, proiectul își propune să promoveze creșterile salariale echitabile în întreprinderile de stat, întreprinderile cu capital majoritar de stat și întreprinderile monopoliste.

De asemenea, va fi introdus un articol care reglementează remunerarea angajaţilor din instituţiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală, și a colaboratorilor catedrelor clinice ale USMF „Nicolae Testemițanu”.

Foto: Guvern

img22005202

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!