ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii vor putea obține extrase din registrele de stat în regim online

17:40 | 13.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova vor putea accesa informații, care se păstrează în registrele electronice de stat, fără a se prezenta fizic la instituțiile prestatoare de servicii. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Informația ce cuprinde datele solicitate de persoana fizică sau juridică va putea fi descărcată online, sub formă de document electronic, prin intermediul Portalului guvernamental al cetățeanului și antreprenorului - mcabinet.gov.md. Documentul descărcat va avea aceeași valoare juridică precum actul tipărit, eliberat la ghișeu. 

Funcționarea acestei soluții electronice are menirea de a facilita procesul de modernizare a serviciilor guvernamentale, prin extinderea canalelor de prestare a serviciului public, prestarea în mod prioritar în format electronic, inclusiv obținerea rezultatului prestării serviciului sub forma unui document electronic. Aceste măsuri contribuie la schimbarea fundamentală a modului în care sunt furnizate serviciile publice, în scopul combaterii corupției, promovării unei culturi de deservire a beneficiarilor, îmbunătățirii accesului la servicii de stat, precum și sporirii eficienței administrației publice.

Foto: Guvern

img22005209

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!