ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova un grant de 75 mln de euro

18:42 | 13.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, decizia privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 1 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului și reziliență pentru țara noastră, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Amendamentul prevede o finanțare adițională în valoare de 75 milioane de euro (grant), majorând astfel bugetul programului de suport până la 135 milioane de euro. Prima tranșă, de 60 de milioane, a fost debursată în luna decembrie a anului 2021, iar restul sumei urmează să fie debursată într-o singură tranșă, după îndeplinirea anumitor condiționalități. 

Acest suport bugetar va sprijini măsurile de atenuare a impactului socio-economic produs de creșterea prețurilor la gazele naturale, va spori capacitatea statului de a furniza servicii grupurilor vulnerabile și va susține eforturile în asigurarea securității energetice în Republica Moldova.

Foto: Guvern 

img22005216

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!