ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi instalat un sistem de măsurare a traficului

10:53 | 14.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Întreprinderea de Stat "Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a demarat un proiect pentru implementarea sistemului de măsurare a intensității traficului pe drumurile naționale. Durata de execuție a lucrărilor contractate este până la data de 31 iulie curent, transmite MOLDPRES. 

“Proiectul cuprinde 15 unități de analiză video pentru monitorizarea obiectelor (unităților de transport) și evaluarea traiectoriilor acestora în timp real, pe mai multe categorii”, a anunţat astăzi ASD. Conform sursei citate, este vorba de bicicletă, motocicletă; autoturisme; camioane; autobuze; autovehicule articulate (semiremorci, remorci).

Sistemele pentru monitorizarea unităților de transport se instalează pe drumurile publice naționale conform locurilor prestabilite pe pilonii existenți care sunt racordați la sursa de energie electrică. Sistemul presupune modernizarea infrastructurii și va fi extins pentru acoperirea întregii rețele de drumuri publice naționale.

“Principalele beneficii ale implementării acestui proiect sunt următoarele: dezvoltarea și modernizarea infrastructurii, reducerea accidentelor, siguranța participanților la trafic, circulația rutieră fluentă”, au estimat drumarii.

Proiectul va costa 1,8 milioane lei (circa o sută de mii de euro), sumă integral finanțată din mijloacele Fondului rutier.  

Foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!