ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a votat modificări ce prevăd confiscarea extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție

12:14 | 14.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Modificările legislative care prevăd punerea în aplicare a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție au fost adoptate astăzi de Parlament, în lectură finală, relatează MOLDPRES.

Inițiativa legislativă de modificare a Codului Penal aparține șefului statului, Maia Sandu. Documentul prevede completarea Codului Penal, astfel încât să fie posibilă confiscarea bunurilor, care au fost transferate de condamnat către terți pentru a evita confiscarea. Totodată, proiectul va permite confiscarea bunurilor în absența acuzatului, în cazul decesului sau atunci când acesta nu se prezintă în instanța de judecată.

Confiscarea extinsă se va dispune în cazurile în care valoarea bunurilor dobândite de persoana condamnată depăşeşte suma de 20 de salarii medii pe economie, iar ea nu poate prezenta dovezi că cele deținute au fost obținute pe căi legale.

img22005244

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!