ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Justiției a retras licența unui notar

12:48 | 14.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a semnat astăzi ordinul de retragere a licenței notarului Olga Bondarciuc, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Justiției, ordinul a fost semnat în urma unei hotărâri a Colegiului disciplinar al notarilor, care i-a aplicat Olgăi Bondarciuc sancțiunea disciplinară sub formă de retragere a licenței. 

„În urma retragerii licenței, activitatea notarului va înceta, iar organele de autoadministrare urmează să ridice ștampila și arhiva acesteia”, a specificat Sergiu Litvinenco.

Totodată, ministrul Justiției a făcut apel către exponenții profesiilor juridice să respecte cu stricteţe prevederile legii și să nu admită încălcări în activitatea lor.

În luna martie curent, Colegiul disciplinar al notarilor a fost sesizat de Camera Notarială, care a invocat mai multe încălcări ce ar fi fost comise de către notarul Olga Bondarciuc și ar fi pasibile de răspundere disciplinară.

Foto: Ministerul Justiției

img22005246

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!