ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va beneficia de 160 mln de dolari pentru programul de susținere în situație de urgență

15:25 | 14.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de circa 160 milioane de dolari SUA pentru realizarea programului de susținere în situație de urgență. Parlamentul a ratificat astăzi două acorduri de finanțare ce prevăd oferirea suportului bugetar, transmite MOLDPRES.  

Potrivit documentelor, suportul financiar va fi acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID). Resursele vor fi utilizate pentru implementarea strategiilor stabilite de către Guvern în atenuarea efectelor negative generate de războiul din Ucraina, precum și asigurarea rezilienței și competitivității Republicii Moldova.

Politicile prevăd permiterea refugiaților din Ucraina să intre pe teritoriul țării noastre cu actul de identitate național și angajarea lor, încadrarea copiilor în instituțiile de învățământ și consolidarea programelor de protecție socială.

De asemenea, măsurile prevăd creșterea capacității de generare a energiei din surse regenerabile, precum și sporirea rezilienței financiare a gospodăriilor.

Acordurile cu BIRD și cu AID au fost încheiate la 4 iulie curent. Acestea vor fi implementate sub formă de suport bugetar. Din suma totală de 159,24 mln de dolari, 9,24 mln constituie componenta de grant.

img22005255

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!