ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului i-a înmânat titlul de „Maestru în Artă” unui tânăr acordeonist

17:52 | 14.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în ziua de 13 iulie cu tânărul acordeonist Radu Rățoi și i-a înmânat titlul onorific de „Maestru în Artă”, pe care i l-a conferit la începutul acestui an, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„M-am bucurat să-l cunosc pe Radu Rățoi, un tânăr perseverent și talentat, care studiază la Academia Daneză Regală de Muzică din Copenhaga și care, la doar 23 de ani, este unul dintre cei mai promițători acordeoniști de pe glob. I-am înmânat titlul de „Maestru în Artă” și i-am mulțumit că reprezintă cu demnitate și cu multă virtuozitate Moldova pe marile scene ale lumii”, a spus Președintele Maia Sandu.

În discuția cu tânărul instrumentist, șefa statului a menționat că-și dorește să-l vadă cât mai des cu spectacole acasă, aducând bucurie publicului din Moldova și inspirându-i pe cei pasionați de acordeon, motiv pentru care a îndemnat instituțiile noastre concertistice să-i valorifice talentul. „L-am încurajat, totodată, pe Radu Rățoi să rămână un ambasador fidel al culturii noastre”, a menționat Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22005262

img22005262

img22005262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!