ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

13 persoane au fost citate pentru audieri în urma perchezițiilor efectuate la „Termoelectrica”

08:08 | 15.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Treisprezece persoane au fost citate la Procuratura Anticorupție pentru audierea în calitate de bănuiți în urma perchezițiilor efectuate ieri la Societatea pe Acțiuni „Termoelectrica”, într-un dosar de abuz în serviciu, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, ofițerii și procurorii au efectuat 13 percheziții în birourile de serviciu ale angajaților SA „Termoelectrica”, vizați într-o cauză penală inițiată pentru abuz în serviciu. Persoanele sunt bănuite că ar fi trucat procedurile de achiziții publice pentru contractarea lucrărilor de reparație a echipamentului.

Urmărirea penală pe acest caz a fost inițiată la 12 iulie curent, iar acțiunile abuzive ar fi fost comise de către membrii grupului de lucru în perioada mai-iunie.

În urma efectuării perchezițiilor, procurorii au ridicat mai multe documente, înscrisuri de ciornă și purtători de informații. Acestea urmează a fi cercetate împreună cu alte probe administrate în cadrul dosarului.

Foto: SA „Termoelectrica”

img22005269

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!