ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrări ale absolvenților Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice au fost expuse la Parlament

09:51 | 15.07.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Circa 50 de lucrări de licență și de master ale absolvenților Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice au fost prezentate ieri la Parlament. La eveniment au fost prezenți deputați, conducerea instituției universitare, cadre didactice, precum și studenții autori ai proiectelor expuse, transmite MOLDPRES.

Absolvenții de la Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design au prezentat proiecte de pictură, sculptură, ceramică, tapiserie, design vestimentar și design interior. La elaborarea acestora au fost folosite materiale precum: ceramica, bronzul, lemnul, metalul artistic, pânza, fiind îmbinate tehnici mixte de lucru și tehnici de autor. Atmosfera de la expoziție a fost întregită de recitalul de vioară, oferit de Facultatea de Artă Muzicală.

În cadrul evenimentului, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a remarcat originalitatea lucrărilor, abordarea inspirată a autorilor și a profesorilor. „Sunt impresionat de lucrările extraordinare ale tinerilor noștri talentați, care s-au afirmat atât în țară, cât și peste hotare”, a spus speakerul. 

În acest an, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice are 126 de absolvenți la Ciclul I Licență și 82 de absolvenți la Ciclul II Master.

Pe parcursul lunii iulie, Parlamentul găzduiește o serie de expoziții ale lucrărilor absolvenților instituțiilor de învățământ superior din țară. Aceste evenimente au drept scop încurajarea și promovarea performanței academice de către instituția parlamentară.

Foto: Parlament

img22005273

img22005273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!